Aktivitásmérő, Fitnesz-, sportóra vásárlás – BestMarkt

Élek-halok a festékekért, titkon lakberendező szerettem volna lenni

Sokan nem tudják rólam, de ha nem hallgatok a szüleimre a pályaválasztáskor, akkor biztosan lakberendező leszek. Persze közgazdászként sem panaszkodhatok, de sokszor azon kapom magam, hogy arról álmodozok, hogy milyen is lenne az életem, ha mégiscsak lakberendezőnek állok. Nagyon szeretek ugyanis színekkel és formákkal foglalkozni, egyszerűen lenyűgöznek a kreatív ötletek. Minden tiszteletem és csodálatom azoké az embereké, akik ezzel a szép szakmával foglalkozhatnak minden nap! Kicsit sajnálom is, hogy az én életemből hivatásszerűen kimaradt a lakberendezés, pedig úgy érzem, érzékem is lenne hozzá. De nem baj, otthon most kiélhetem a művészi hajlamaimat, ugyanis felújítunk a férjemmel, és én kaptam meg a enteriőr dizájn projektet.

Leginkább a festékekkel szeretek foglalkozni egyébként. Nagyon inspiráló kiválasztani az újjávarázsolt szobáink falainak a színét! Több festékmárka katalógusát is beszereztem, és egyszerűen nem tudok betelni a színek látványával! Naponta többször is átpörgetem a füzeteket. Órákat tudok eltölteni azzal, hogy elképzelem, melyik szobának milyen színben kellene pompáznia. Lassan mindegyik barátnőm rajtam nevet, olyan átszellemüléssel tudok nekik mesélni a festék élményeimről! Már az is megfordult a fejemben, hogy majd besegítek a mesterembereknek, és eltanulom tőlük a falfestés csínját-bínját. Ki tudja, esetleg az egyik kisebb falfelületen megengedik, hogy egymagam is kísérletezzek! De persze amikor előhozakodok ezzel az ötlettel, csak még hangosabban nevet rajtam a baráti társaság, és egy legyintéssel elintézik ezt az éppen aktuális hóbortomat.

Aktivitásmérő, Fitnesz-, sportóra vásárlás – BestMarkt

Abban azonban biztos vagyok, hogy ha túl leszünk a felújításon, a férjemet meg szeretném ajándékozni valamivel. Rengeteg energiát és időt fordít ugyanis erre a projektre, és én nagyon hálás vagyok neki, amiért ilyen gyönyörű otthont varázsol kettőnknek. Mivel elég sportos és egészségtudatos életet él, úgy döntöttem, valami praktikus, azaz egészséges életmódhoz köthető ajándékkal lepem meg. Ahogy bogarásztam a neten a lehetőségek között, szembetalálkoztam a következő fejléccel: “Aktivitásmérő, Fitnesz-, sportóra vásárlás – BestMarkt”. Nahát, gondoltam magamban, hiszen pont ez lesz az, amit keresek! Ezért kíváncsian kattintottam az oldalra. És ahogy elkezdtem böngészni a lehetőségek között, csak felerősödött bennem az érzés, hogy bizony jó helyen vagyok, és ez lesz az, amit keresek.

Igen ám, de tulajdonképpen arra is rá kellett jönnöm, hogy annyira azért nem mozgok otthonosan ebben a témakörben. Kész szerencse, hogy a BestMarkt munkatársai azokra a vásárlókra is gondolnak, akik életükben először ássák bele magukat jobban egy-egy termékcsalád portfóliójába Az oldal alján ugyanis egy nagyon hasznos és informatív összefoglaló segíti az eligazodást a különböző aktivitásmérők, fitnesz- és sportórák világában. Így nem túlzás azt állítanom, hogy az összefoglaló elolvasásának a végére az is otthonosan kezd el mozogni ezeknek az okos eszközöknek a világában, aki korábban nem is igazán tudott különbséget tenni közülük. Én személy szerint nagyon hálás vagyok a BestMarktnak ezért az összefoglalóért, mert úgy érzem, a leírt információk tükrében sokkal tudatosabban és személyre szabottabban tudtam kiválasztani a férjem ajándékát a rendelkezésre álló opciók közül.

Aktivitásmérő vs okosóra: mi a különbség a BestMarkt szerint?

De mit mond a BestMarkt, mi is a különbség ezek között a kütyük között? Kezdjük talán rögtön az aktivitásmérőkkel. Az aktivitásmérőt más néven fitnesz karkötőnek is szokták hívni, ahogyan azt a BestMarkt is megsúgja a vásárlóinak. (Ugyanakkor ez nem összetévesztendő a fitnesz karórákkal, amelyekre szintén nemsokára kitérek!) Ezeket az eszközöket általában csuklón lehet hordani, nagyon könnyűek, szinte észrevétlen a viseletük. Elsősorban a megtett lépéseket mérik, akár egy lépésszámláló, de annál sokkal pontosabb mérési eredményeket tudnak felmutatni. Sok típus beépített pulzusmérővel rendelkezik, ezek közül is sokat megtalálhatunk a BestMarkt kínálatában. Ugyanakkor könnyű szerkezetüknek és kis méretüknek köszönhetően nem igényelnek gyakori töltést sem – vannak modellek, amelyek egy töltéssel akár hetekig is jól bírják a gyűrődést.

Az olcsóbb aktivitásmérőkhöz a BestMarkt oldalán már akár tízezer forint körüli összegtől is hozzá lehet jutni. Persze az olyan extrák, mint a már említett pulzusmérő, vagy akár a vízállóság vagy az alvásfigyelés funkció persze dobhatnak az áron. A tényleges vásárlás előtt így aztán érdemes átgondolni, milyen funkciókra van igazán szükségünk, ahogyan azt a BestMarkt is ajánlja. Meg persze nem árt azt sem átgondolni, hogy valóban aktivitásmérőt keresünk-e? A következő nagy csoport ugyanis a fitnesz- és sportórák csoportja, erről is részletesen olvashatunk a BestMarkt összefoglalójában. Ezek ugyanis már jellemzően okosórák, vagyis sokkal több adatot képesek feldolgozni és a részünkre szolgáltatni, mint a fitnesz karkötők. Megjelenésben is sokkal elegánsabbak, ugyanakkor viseletük ugyanolyan könnyű, mint az aktivitásmérőké.

Ezek az eszközök azonban, mivel tudásban is eltérnek a társaikétól, már jóval magasabb árpalettán érhetőek el a BestMarkt kínálatában is. Ezek az órák nem csak mint sport eszközök, hanem adott esetben mint a mobiltelefont kiegészítő, helyettesítő eszközök is funkcionálhatnak. Így aztán számos okosóra rendelkezik beépített GPS vagy navigáció funkcióval, de akár még telefonhívásokat is fogadhatunk a segítségükkel! Persze arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy olyan darabot válasszunk, amely kompatibilis a mobiltelefonunk operációs rendszerével. Szerencsére azonban a BestMarkt internetes webáruház kitűnő szűrő funkcióval rendelkezik, így néhány kattintás alatt bepipálhatjuk a nekünk megfelelő operációs rendszert, amivel kompatibilis kiegészítő okos eszközt keresünk.

Jól meghatározott szűréssel személyre szabhatod a keresést

És ha már a BestMarkt szűrő funkciójánál tartunk, hadd ejtsek erről is néhány szót, ugyanis szerintem a megfelelően beállított keresés igencsak megkönnyíti a helyes termékválasztást. És ebben szerencsére a BestMarkt abszolút partner, hála a nagyszerű, személyre szabható szűrési lehetőségeknek! Az első és legpraktikusabb szempont, hogy az oldalon megadhatjuk azt a költségkeretet, amivel gazdálkodunk, és amin belül szeretnénk a megfelelő órát megtalálni. Ezt követően lehetőségünk van a gyártóra és a már említett operációs rendszerre is leszűrni. Természetesen a legtöbb ismert gyártó terméke elérhető a palettájukon, ahogyan az ios és android operációs rendszerekhez kompatibilis eszközök is. Ezt követően pedig dönthetünk az extra funkciók szükségességéről is. Szeretnénk-e, ha az okosóránk rendelkezne GPS-szel? Jól jönne-e egy vízálló kiegészítő? Szeretnénk-e beépített aktivitásmérőt és/ vagy alvásfigyelőt is az okosóránkba kiegészítésként?

A lehetőségek tárháza szinte végtelen. Még a szenzorokkal kapcsolatban is állíthatunk be szűrést a BestMarkt oldalán! De számomra a legérdekesebb kategória az okosóra színének kiválasztásával kapcsolatos volt. Ahogyan a festékek esetében, itt is elvesztem a fantasztikus színű okosórák világában. Biztos vagyok benne, hogy végül az óra színének kérdésében lesz a legnehezebb dűlőre jutnom. Bármelyik terméket válasszam is, nagyon örülök neki, hogy rátaláltam erre a platformra. Aktivitásmérő, Fitnesz-, sportóra vásárlás – BestMarkt, csak ajánlani tudom minden ismerősömnek! Nektek milyen tapasztalataitok vannak okosóra vásárlás terén?