Alig van már olyan tevékenység, amit ne segítene elő egy jó fejmasszázs

Amikor festékboltban kezdtem dolgozni, azt hittem csodálatosan nyugtató lesz. Mindig is imádtam színekkel foglalkozni. Gyerekkoromban, mikor megkérdezték, hogy melyik a kedvenc színem, havonta mást mondtam volna, mert szerettem próbálgatni, váltogatni őket mindenen, amin csak tudtam. Egyszer a királykék, egyszer a mélyzöld, néha a lila… A látásom is mindig kiváló volt, a színvakság teszten azóta is megdicsérnek. Felnőttkorom kezdete óta is. De aztán teljesen más munkakör fogadott ott, mint ami csak különböző minták mutogatásáról és ajánlásáról szól, vagy akár csak a színkeverőgépről, sőt az eredeti munkaköröm még ehhez képest is megváltozott már egyszer. Az én nézőpontomból minden bolt ugyanolyan – mondhatnám mostanra: a webshopot kezelem főleg, rengeteget adminisztrálok, táblázati rubrikákat bámulok, amitől gyakran fáj a fejem nap végére.

Rájöttem, hogy ezzel kezdenem kell valamit, egy barátom pedig a fejmasszázst ajánlotta. Nem hittem, hogy masszázsokból annyiféle van, hogy akad, ami külön csak a fejre koncentrál végig (meg persze a nyak környékére), ráadásul akár 90 percen keresztül, de a Karma Thai Massage már elsőre meggyőzött. Már amikor csak a neten keresgéltem, hol van jó fejmasszázs Budapest körzetén belül, láttam, hogy kevés olyan kellemes site akad, mint az övék. Bár lehet elsőre csak a színe győzött meg nagyon, mert az egyik kedvencem az is, de tizenegy masszázstípust soroltak ott fel, ezért úgy voltam vele: hova tovább?

Ha nektek is jól jönne egy kiváló fejmasszázs Budapesten, akkor is őket ajánlom, de ha a hátatokkal, vagy valami egyébbel van baj, mint mondtam, a Karma szalonjaiban széles a lehetőségek tárháza. Még páros masszázst is lehet kérni a 11-ből 2 típus esetében, de egy kicsit térjünk vissza a fejmasszázshoz…

Ez a kezelés fokozza a kreativitást, csökkenti a stressz-érzetet, a migrén tüneteit, kedvezően hat még a szemekre is. Segít az állkapocs esetleges fájdalmain, javul az emlékezőképességünk és jobban tudunk majd aludni utána. Mindennemű szellemi munkához, ahol nem szabad tévedni, kell tudni figyelni, monoton, és fejfájós, szóval ezekhez melegen ajánlott. Melegen ajánlom én is, mert bőven jobban bevált, mint amire számítottam. Persze azért nem kizárólag a fej, hanem kicsit a nyak, a váll és a hát területei is szakértő kezek közé kerülnek akkor is, ha a fejmasszázst választja az ember náluk, de a talptól a hátig választhattok mindenféle speciálisat. Fejmasszázsból például ajánlottak fél, vagy egyórást is a másfél óráson kívül. Szóval kitalálhatjuk mi segítene rajtunk. Ha sokat állunk, a talpmasszázs is kiváló a haverom szerint. És néha egy félóra is segít, néha meg arra vágyik az ember, hogy több, mint egy óráig masszírozzák, dögönyözzék, a görcsöket messze űzve a testből. Nagyon kedvesek, néha már megérkezni is kellemes élmény, biztosítanak mindent a szalonban, és utána kijönni felfrissülten… Csodálatos újjászületés egyes munkanapok lezárásaként.

Nem csak irodai munka, kemény fizikai munka is igényelheti tehát az ilyesfajta “beavatkozást”. Ezért szerintem a fenti linken érdemes elolvasni, melyik testrész baját mi kezeli ki a legjobban. Ne feledkezzen meg senki erről a lehetőségről, mert az én példám mutatja, mennyire nem gondolunk rá, hogy lehet ilyet, pedig jó volna. Ez egy megfelelő módja, hogy ne menjünk tönkre teljesen a monotonitásban!