Az alkoholizmus volt a téma festegetés közben

Kinga barátnőm nagyon szépen fest, elképesztő tehetsége van a festészethez és úgy egyáltalán a rajzoláshoz is. Néha tart továbbképzéseket is, és kezdőknek órákat. Vagyis azoknak, akik szeretnének továbblépni a pálcika emberen. Egy ideje már velem is próbálkozik, több-kevesebb sikerrel, de legalább nagyon jól szoktunk szórakozni közben, jókat beszélgetünk és valamennyire a képességeim is javultak.

Múltkor mesélte, hogy volt nála egy fiatal lány, aki terápiás célzattal kezdte el a festegetést, hogy egy új hobbit találjon magának, ami leköti. Mint kiderült, neki komoly gondjai voltak az alkohollal és egy terápián is részt kellett vennie. A lány itt talált rá a megoldásra: felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg. Ezen az oldalon olvasott egy bejegyzést, ami rádöbbentette arra, hogy segítségre van szüksége, mert alkoholista. Korábban ez meg sem fordult a fejében, de felismerte magán azokat a jellemzőket, amit írtak az oldalon.

Szerencséje is volt, hogy ráakadt a felepulok.hu-ra, mert nem csak a felismerés érkezett innen, hanem előbb a segítség, majd végül pedig a megoldás is. Ez az oldal ugyanis nem csak egy sima tájékoztató honlap, hanem egy terápiás magánközpontnak a weboldala is. Mondta Kinga, hogy itt, részt vett a lány egy jó hosszú, majdnem egy hónapos programban, és be is kellett költöznie a balatoni központba, hiszen ez így működik, bentlakással. Hétvégén egyébként lehet látogatni őket, mert hát, ez is fontos része a gyógyulásnak, a család és a barátok közelsége és támogatása.

Persze, mielőtt beköltözött, bejelentkezett egy állapotfelmérésre, ahol a felepulok.hu szakemberei felmérték a helyzetet. Majd ezután még egy egyéni konzultáción is részt vett, ahol közösen kitalálták és megbeszélték, hogy az állapotának megfelelően mi lenne a legjobb megoldás. Így döntöttek végül a már említett 28 napos program mellett. Ami nem csak, hogy jól sikerült, hiszen sikeresen letette a lány az italt, de még jól is érezte magát, bármennyire hihetetlen. Állandóan le voltak foglalva: különféle terápiákkal, beszélgetésekkel, és szabadidős tevékenységekkel, például kirándulással.

Külön kiemelte a szakmaiságot és a kedvességet, amire szintén nagy szükség van egy ilyen helyzetben. De hát, ezen nem is lepődtem meg, miután megtudtam, hogy egy olyan család hozta létre ezt a központot, akik szintén tisztában vannak az alkoholizmussal, és mindazzal, amivel ez együtt jár. Ugyan kívülálló vagyok, de azt hiszem, az embernek ebben az esetben is szüksége van sorstársakra, már csak azért is, hogy láthassák, van remény, sőt kiút is.

Én is felkerestem az oldalt (felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg), hogy kicsit bővebben is olvasgassak a témában, mert rájöttem, hogy igazából nem is tudom, ki, és mikortól számít alkoholistának.

Ennek a sztorinak a hatására egyébként egy elég szomorú képet sikerült festenem, de azt hiszem, ez is az élethez tartozik.