Céget csinálnánk a 100 éve alapított családi festékboltból

topcegalapitas

Idén kerek száz éve a dédapánk nyitott egy aprócska festékboltot abban a faluban, ahonnan a családunk származik. Idővel az apám, majd én és a két bátyám is ott kezdtünk dolgozni. Mivel a testvéreim máshol alapítottak családot, most én viszem a boltocskát. Régóta tervezgetjük azonban, hogy ők ketten is nyitnak egy-egy Tibi bácsi festékboltja – ez az eredeti, 100 éves festékbolt neve – nevű üzletet ott, ahol élnek.

Ehhez viszont szükség lenne arra, hogy a dédapánk egykori üzletecskéjét céggé fejlesszük. Az ötlet régóta motoszkál a fejünkben. Idén pedig mind egyetértünk abban, hogy a 100 éves évforduló igazán méltó megünneplése lenne az ötlet megvalósítása.

Egy cégalapítás kérdéseiben járatos ügyvéd barátom ajánlotta a topcegalapitas weboldalát. Azt mondta, a terveink megvalósítását szerinte itt érdemes elkezdeni.

A topcegalapitas szolgáltatásai

A topcegalapitas egy cégek alapításának lebonyolításában, az ehhez kapcsolódó teendők és papírmunka elvégzésében segítséget nyújtó weboldal. Három csomagajánlatuk közül válogatva úgy startolhat el saját céged az ötlettől a megvalósulás felé vezető úton, hogy a rendelkezésedre álló kezdőtőkéből a lehető legkevesebbet kelljen az alapítás költségeire költened.

A topcegalapitas akkor is tud segíteni neked, ha az ügyvezetőtől a kezdőtőkéig mindened megvan, a cég megalapításához pedig már csak egy saját székhely hiányzik. Ugyanis az oldal székhelyszolgáltatással is foglalkozik. Ha úgy gondolod, menő lenne egy budapesti székhellyel rendelkező cég, az oldal meg tudja adni ezt neked minden székhelyhez szükséges feladat ellátásával (sőt szükség esetén saját tárgyalójukat is a rendelkezésedre tudják bocsátani). Ezen kívül pedig élhetsz az iparűzési adó-mentes székhely szolgáltatásának lehetőségével is. Ebben az esetben céged központja Újlengyelben lesz.

Természetesen az sem jelent problémát, ha már van ötleted arra, hogy hol székel majd a céged. Ugyanis saját székhelyet megnevező cégalapítást is le tudsz bonyolítani náluk. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy kérsz és kitöltesz egy a székhely megfelelőségét igazoló formanyomtatványt.

Feltételek és feladatok ahhoz, hogy megalapíthasd saját céged

A topcegalapitas weboldalának felkeresése nem csak azoknak ajánlott, akik már tudják, ki lesz a cégük ügyvezetője és tulajdonosa, zsebükben van a kezdőtőke és fejükben a lehetséges cégnevek. Nagyon hasznos lehet mindenkinek, aki cégalapításon gondolkodik. Ugyanis rengeteg információt összeszednek arról, hogy hogyan is néz ki a cégalapítás a valóságban, 2021-ben. Ezt pedig ráadásul tökéletes stílusban teszik: nem bombáznak ugyanis ijesztő módon a sok információval (így az oldal átolvasása után nem meg el a kedved a cégalapítástól), ugyanakkor nem keltik azt a látszatot sem, hogy a cégalapítás csupán pár papír aláírásából áll (így az oldal pontosan megmutatja, hogy egy cég létrehozása egyáltalán nem játék, hanem nagyon is komoly dolog).

Én szerintem mindenképp felhívom a testvéreimet, hogy ők is keressenek rá az oldalra, és meg tudjuk beszélni, valóban cég lesz-e a 100 éves festékboltból. Ha te is megismerkednél a cégalapítás feltételeivel, vagy esetleg már ott tartasz, hogy a lebonyolításban segítő szolgáltatót keresel, a barátom tippje neked is jól jöhet. Irány a topcegalapitas oldala!