Felújításkor jöttem rá, hogy szükségem van egy lakásbiztosításra

Mint mindenki, én is szeretem bizonyos időközönként felfrissíteni az otthonomat. Nem teljeskörű felújításra gondolok, hanem egy egészségügyi festésre, rendezkedésre. Ez nem olyan nagy munkálat, hogy ne iktathatná be az ember 3-4 évente. Az új színek mindig feldobnak, újdonságot hoznak az életembe.

Néhány hónapja pont egy ilyen festésre kerítettem sort. Miután végeztünk, gyönyörködtem a végeredményben, és örvendeztem, hogy végre nem látszanak a falon a korábbi beázás nyomai.
Nagyon kellemetlen eset volt, amikor észrevettem, hogy csöpög a víz. Nem kívánom senkinek. Természetesen tudtuk orvosolni a problémát, de nem volt kis összeg teljesen helyrehozni, majd újra széppé varázsolni a lakást. Ekkor bántam meg először, hogy nincsen lakásbiztosításom.

Okulva a korábbi hibámból, úgy döntöttem, utánajárok, hogy melyik a legjobb lakásbiztosítás.
Felütöttem a laptopot, és nekiláttam keresgélni. Nehezebb volt a dolgom, mint vártam. Ezernyi ajánlat van a piacon, sok közülük jónak is tűnik, de persze mindegyik helyen úgy adják elő, hogy az övék a legjobb lehetőség. Sajnos ez nagyon összezavart engem, így ahogy haladtam a kutatómunkámban előre, egyre inkább összezavarodtam.

Hamar feladtam ezt a lakásbiztosítás dolgot, már majdnem ott voltam, hogy kötök egy akármilyet, ami szembe jön velem, csak hogy legyen. Ekkor ajánlotta a barátnőm a Pannon Safe társaságot.

A Pannon Safe egy nagyszerű, egyedülálló filózófiájú társaság a magyar pénzügyi piacon. Egy alkusz cégről van szó, akik kiterjedt partnerhálózattal rendelkeznek, így biztosítással és hitellel kapcsolatos ügyekben egyaránt tudnak segíteni a lakosságnak elfogultság nélkül. Széles termékkínálatuk van, és kiváló az országos lefedettségük is.

Krisztának a lakásvásárlásában segítettek. Nem csak az ügylet lebonyolításában álltak mellette, hanem már az első lépéstől, a megfelelő bank kiválasztásától fogva. Gördülékeny, hatékony ügyintézést végeztek, amivel rengeteg energiát, feszültséget és időt spóroltak neki. Mivel ilyen jó élményei voltak, javasolta, hogy vegyem fel velük a kapcsolatot. Ha valahol, akkor a Pannon Safe-nél biztosan fognak tudni segíteni abban, hogy melyik lakásbiztosítás a legjobb számomra.

Kicsit félve ugyan, de elfogadtam Kriszta tanácsát. Először a weboldalukon néztem szét. Tetszett, hogy átlátható az egész, világos tényeket közöl, és minden leírás egyszerű és érthető még azok számára is, akik nem mozognak otthonosan a pénzügyi világban.
Először a blog részükkel ismerkedtem. Hihetetlen, mennyire közérthető formában beszélnek a pénzügyekről, és hogy az alap témáktól kezdve a különleges esetekig mindenre lehet találni egy bejegyzést.
Az írások külön témákra vannak osztva, így könnyű volt az engem érintő lakás kérdésében tájékozódnom. Még arról is van külön cikk, hogy mit fedez a lakásbiztosítás. Ahogy olvasgattam, kezdtem megvilágosodni, és az is egyre egyértelműbbé vált, hogy mi kell nekem, és tovább erősítette bennem az elhatározást, hogy őket keressem meg.

Nincs más hátra, lépni kell az ügyben. Az oldalukon elérhető online lakásbiztosítás kalkulátor, így e mellett döntöttem.
Mielőtt kalkulációba fognánk, lehetőség van kérni egy munkatárs segítségét. Ezt én igénybe is vettem, úgy voltam vele, hogy sokkal jobb, ha szükség esetén tudok kihez fordulni.
A kötési folyamat rendkívül egyszerű. Különböző kérdésekre kell válaszolni a lakással és személyes igényeimmel kapcsolatban. Minden kérdéshez tartozik egy rövid leírás, mely segít értelmezni, pontosítani, hogy a lehető legmegfelelőbb választ adjuk. Egyesével kiválaszthattam, hogy az alapfedezeteken kívül milyen kiegészítőket kérek. Korábban el se tudtam képzelni, hogy ennyi féle van, és, hogy mennyi hasznos dolgot tudok még beletenni egy ilyen biztosításba.
Az egyik kedvencem a kisállat biztosítás volt. Már rég gondolkoztam rajta, ugyanis a két cicámat nagyon féltem, és ha mi egyszer orvosnál járunk, a gatyám is otthagyom. Ezt bepipáltam, és haladtam tovább. A balesetbiztosítást szintén kértem.

A következő oldalon az volt a feladatom, hogy beírjam szépen a lakásom paramétereit és a személyes adataimat. Ez elég száraz volt, és itt döbbentem rá, hogy mennyire nem vagyok tisztában a saját otthonommal. Elő kellett keresnem a tulajdoni lapot, hogy pontosan megnézzem, hány négyzetméter!

Végül sikerült minden adatot beírnom, még akkor is, ha kicsit száraz volt ez a rész. Végre rákattintottam a “díjszámítás” gombra, és már láttam is, milyen ajánlatok vannak. Mivel azonos paraméterekre vonatkoztatva láttam a felsorolást, könnyű volt eldönteni, melyik lakásbiztosítás a legjobb számomra.

Miután kiválasztottam a legszimpatikusabbat, meg is kötöttem. Álmomban sem hittem volna, hogy ilyen egyszerű lesz a folyamat. Nagyon hálás vagyok Krisztinek, hogy ajánlotta a Pannon Safe-et. Ha nincs ez az ötlet, lehet, hogy még a mai napig halogatnám, hogy bemenjek egy biztosítóba megkötni valamit.