Festék sem kell hozzá, hogy színes legyen a weboldalunk

A festészet egy hihetetlen művészeti forma. És most nem csak azokról a gyönyörű festményekről beszélek, amiket emberek a nappalijukban függesztenek fel. Pár éve, apámon keresztül megismertem egy festő párost, akik elsősorban házak festésével foglalkoztak. Addig a pillanatig, számomra magától értetődő volt, hogy a szobám falának zöld a színe. Mikor azonban megláttam, hogy a festés micsoda szakértelmet és precizitást igényel, eszméletlen módon tisztelni kezdtem őket.

Ez a két festő egyébként valami filmbe, vagy sorozatba is beillett volna. Volt egy magas, nyugodt festő, és egy apró, izgága társa. Folyamatosan ártalmatlanul élcelődtek egymással és emiatt hihetetlen jó dinamikájuk volt. Mikor ők érkeztek dolgozni hozzánk, azt éreztem, hogy a család régi barátai jöttek, nem pedig idegen munkások. Ez egy nagyszerű érzés és azóta sem találtam hozzájuk hasonló mesterembereket.

Pedig nagyon értékelem az ilyen pontos és őszinte munkát. Erre volt szükségem akkor is, mikor a weboldal készítés mellett döntöttem. Szerencsére nemsokára az online boltom elkészítésében, nagy segítségre leltem a Keresőben Első nevű cégnél. Sokan gondolhatják azt, hogy a weboldal készítés nem egy túl bonyolult dolog. Azóta azonban, hogy megismertem a Keresőben Elsőt, megtudtam, hogy egy modern honlapnak, rengeteg olyan elvárásnak kell megfelelnie, amik elsőre talán nem is tűnhetnek annyira egyértelműnek.

Az ő oldalukon az látszik, hogy nagyon is értenek a weboldal készítés mesterségéhez. Minden pontosan úgy van elhelyezve, hogy rögtön tájékoztató jellegű legyen az idetévedt látogató számára. A menüpontok jól láthatóan vannak kihelyezve, illetve az elérhetőségüket sem kell nagyítóval keresnünk. Nagyon kellemes a kinézete és a színek sem bántják a szemünket, de még csak nem is terelik el a figyelmünket.

Ez már egy szuper első benyomást volt számomra azzal kapcsolatban, hogy értenek-e a weboldal készítéshez. De jobban meg akartam ismerni a szolgáltatásuk részleteit. Ehhez is tartozott egy egészen bőséges tájékoztatót, amit a „Weboldal készítés” menüpontra kattintva lehetett elérni. A tájékoztató egy terjedelmes szöveg, ami azonban úgy van tördelve, hogy mindig fenntartja az ember érdeklődését. Az külön tetszett, hogy nem kellett lapozgatnom, egyszerűen csak lefelé kellett tekernem és a különböző alcímek mindig vezettek abban, hogy éppen hol tartok.

A tájékoztató mindenre részletesen kitért. Nem csak arra, hogy milyen weblapot tudnak nekünk készíteni, hanem, hogy miként lehet ez a honlap releváns egy ilyen rendkívül kompetitív környezetben, mint az internet. Én például itt olvastam először a keresőoptimalizálásról. Ez egy olyan folyamat, amely segítségével javíthatnak a honlapunk, internetes keresőkben elfoglalt helyén. Ez pedig egy elengedhetetlen dolog, minden olyan embernek, aki érvényesülni akar a cégével.

Az is jó volt, hogy nem akartak mindent megszabni. Ők egyszerűen csak megvalósítják az ötleteinket úgy, hogy az a mi és az internetes elvárásoknak is megfeleljenek. Persze a szolgáltatás nincs ingyen, de szerintem még így is több pénzt spórolunk így, mintha magunk próbálkoznánk. Nem lehet helyettesíteni azt a weboldal készítés tapasztalatot, ami a Keresőben Elsőnek van.

Ezért úgy döntöttem, hogy letetszem mellettük a voksomat. Betelefonáltam és rövid várakozás után fel is vették. Ezután egy olyan élmény következett, ami egyre ritkább a modern világban: Az ügyintézővel nagyon kellemesen elbeszélgettem. Rövid időn belül közös megegyezésre jutottunk és tudtam, hogy jó kezekben van az internetes felületem jövője. Nem kellett csalódnom, a weboldal készítés pontosan olyan simán ment, mint, ahogy ígérték.