Festékbolt a Balatonon

Egy kisvárosi festékboltban dolgozom már 3 éve. A csapat eléggé stabil, nem jellemző nálunk, hogy gyakran cserélődnének a kollégák, a legrégebb óta Józsi van itt, ő már 10 éve erősíti a festékbolt csapatát. A főnök egy halál jó fej, laza pasas, és mivel idén volt 15 éve, hogy megy a vállalkozás, úgy gondolta ideje egy méltó csapatépítővel a Balatonon.

Szóval, mivel én vagyok a legfiatalabb, nekem osztotta ki a feladatot, hogy keresgéljek a csapatépítés programok között a Balatonon. Egy pár kattintás után rá is találtam a BalatonPro weboldalára, ahol nagyszerű csapatépítő programokról olvashattam. Alapvetően azt kell tudni erről a cégről, hogy a fő profiljuk a balatoni vitorlázás, erre épül minden programjuk. Legyen szó csak egy délutáni kiruccanásról, vagy nagycsoportos rendezvényekről.

Van hajójuk 8-10 fős csapatokra, de akkor sem jönnek zavarba, ha 50, vagy 100 fő jelentkezik be hozzájuk. Nyilván az utóbbi már nem vitorlázik, hanem nagy hajókon utazik, de az is biztos nagyon király lehet. A mi csapatunk 15 főből áll így mi a vitorlázásnál maradtunk. Elmondásuk szerint nagyon ritka, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt nem lehet megtartani egy rendezvényt, de ha mégis így alakulna, akkor sem kell aggódni, mindig, minden esetben készülnek egy B tervvel. Én azért nagyon örülök, hogy nálunk jó idő volt, mert még soha nem vitorláztam korábban, nagyon szerettem volna kipróbálni.

A vitorlázás mellé még beiktattunk egy SUP-ozást és sárkányhajózást is. Szerencsére mindenki teljesen vevő volt ezekre a programokra. A SUP-ozás sokkal könnyebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Az első feladat az volt, hogy egyáltalán fel tudjunk állni rajta. Hatalmas csobbanások voltak első körben, ment az ökörködés ezerrel. Miután túl voltunk ezen a körön és már mindenki magabiztosan tudott megállni a deszkán következett pár ügyességi feladat. 3 fős csapatokat kellett alkotni, majd ülő helyzetből fel kellett állni, és bójákat kerülgetni. Értelemszerűen a leggyorsabb csapat nyert. Utána voltak még különböző gyorsasági meg ügyességi játékok, aztán már csak marháskodtunk kifulladásig. Másnap került már csak sor a sárkányhajózásra, ami minden várakozásomat felülmúlta. Mindenki imádta, előjött belőlünk a versenyszellem, az ösztön és minden erőnket beleadva kezdtük meg az evezést. Az elején egymásra kellett hangolódni, de miután meg volt (nagyjából pár perc alatt) olyan összhangban szeltük a Balaton hullámait, mintha profik lettünk volna. Legalábbis mi így éreztük.

Nagyon jó buli volt ez a hétvége, bármikor szívesen visszamennék, ha arról van szó, nem csak ilyen csapatépítés programra, hanem csak úgy vitorlázni. Lehet jövő nyáron elviszem az asszonyt egy körre, igazán megérdemelné!