Festés közben online autógumi-vásárlásról beszélgettünk

Édesapámmal eldöntöttük, hogy még a nyár és a nagy meleg megérkezése előtt lefestjük a festésre szoruló kerti padokat. Akkor ugyanis egyrészt nem a melegben kell festegetni a tűző napon, másrészt pedig amikor eljön a grillpartis időszak, már lesz hová ülnünk a kertben.

Elmentünk a festékboltba, kiválasztottunk egy időjárási szempontoknak megfelelő, nagyon szép mélybarna színű festéket és neki is láttunk a munkának.

Festegetés közben valahogy szóba került, hogy még nem cseréltettem le a téli gumijaimat, illetve az is, hogy új szettet kéne vennem, de egyszerűen nincs időm elmenni. Apu megkérdezte, miért nem veszek online autógumit. Én pedig azt válaszoltam, ami szerintem az egyetlen válasz lehetett erre a kérdésre: félek, hogy látatlanban rossz minőségű vagy méretű terméket veszek. Számomra az online autógumi-vásárlás legalább annyira lehetetlennek tűnt, mint ugyanígy cipőt venni.

Apu elmesélte, hogy nemrég ő is szkeptikus volt, de ráakadt egy weboldalra, ami meggyőzte arról, mégis lehetséges interneten venni gumiabroncsot.

Egy remek autógumi-webáruház

Apu tippje a gumidiszkont.hu volt, miután befejeztük a festést, úgy gondoltam, megér egy próbát, így rákerestem. Mivel nekem nyári gumira volt szükségem, így rögtön a gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalra mentem, hogy először ott nézzek körül.

Rögtön láttam, hogy apunak igaza volt: a gumidiszkont.hu valóban nagyon profi webáruháznak néz ki. Ahogy láttam, remek, abszolút elfogadható áraik vannak, ráadásul mindent megadnak ahhoz, hogy biztosan megtaláljuk a nekünk megfelelő termékeket.

Ezt szűrő és specifikáló lehetőségek segítségével érik el. A keresőfeltételek között nem csak olyan gumivásárláshoz alapvetően szükséges információkat adhatunk meg, mint a gumi oldalán szereplő pontos számadatok, vagy az általunk vezetett gépjármű típusa. Hanem olyan egyéb, speciálisabb infókat is lehetőségünk van rögzíteni, mint például a terhelési- és sebességindex.

Oké, hogy vannak jó szűrők, de mi van, ha nem tudom használni őket?

A gumidiszkont.hu-n vásárolva attól sem kell félned, hogy azért nem tudod kihasználni az általuk biztosított keresési feltételeket, mert nem tudod, pontosan hogyan kell megadni azokat. Miután a gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalról átugrottam a bolt főoldalára, láttam, hogy minden szükséges információt megkapsz. Elolvashatod, hogy mit jelentenek a gumi oldalán szereplő számok. Megtudhatod, mi az a DOT szám. Informálódhatsz arról, hogy pontosan mit is jelent a terhelési index vagy a sebességindex, és ezzel együtt azt is megtudhatod, hogy általánosságban mekkorák szoktak lenni ezek. Illetve az oldal tisztázza azt is, hogy mi alapján állapítják meg a gumiabroncsok méreteit.

A megfelelő abroncs megtalálásához szükséges infókon kívül az oldalon számos olyan adatot is találhatunk, amik segítenek a gumik minőségének megőrzésében, illetve megmutatják, milyen dolgokat betartva akad majd a legkevesebb gondunk abroncs ügyekben.

Aki pedig ennél is jobban érdeklődik az autógumik és felnik világa iránt, az a gumidiszkont.hu oldalon blogot is találhat, ahol ilyen témájú bejegyzéseket olvasgathat.

Az oldal tehát nem csak egyszerűen egy webáruház, hanem nagyon fontos infókat is megoszt az autótulajdonosokkal. Miután minden számomra fontos tájékoztatót elolvastam, visszatértem a gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalra, hogy megnézzem, milyen abroncsokat vehetnék az oldalról.

Autógumik széles választékban

A https://gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalon értelemszerűen nyári gumik közül válogathatunk. A speciális kereséséi feltételek mellett kiválaszthatjuk például, hogy milyen márkájú gumit szeretnénk, illetve kereshetünk aszerint is, hogy van-e készleten az adott abroncsból legalább 4 darab. Emellett a találatokat rendezhetjük például ár szerint növekvő vagy csökkenő sorrendben, illetve ugyanezen szempontok szerint a méretre vonatkozóan is, vagy egyéb rendezési feltételeket választva.

A gumidiszkont.hu természetesen nem csak nyári gumik árusításával foglalkozik. Vehetünk téli- és négyévszakos abroncsokat is. Mindezt nagyon széles választékból, kedvező árakon válogatva. (Ráadásul amikor én jártam az oldalon, hatalmas nyári gumi akció is volt.)

Az online vásárlás minden kényelme

Mivel a gumidiszkont.hu webáruház, természetesen lehetőségünk van házhoz rendelni a megvett gumikat. A szállítás ára gumiabroncsonként értendő (tehát ha 4 gumit rendelsz, 4 szállítást kell kifizetned), ugyanakkor azért cserébe, hogy nem kell szaladgálni az autógumiért, nagyon kedvező ára van a szolgáltatásnak. Emellett pedig a szállítási idő max. 2 nap. (Kivéve a gumicserés időszakokban, de akkor is kihozzák 4-5 nap alatt.)

De természetesen választhatsz személyes átvételt is, ha azt jobban kedveled.

Mit gondoltok? Bátor legyek és próbáljam ki az online vásárlást, most, hogy rátaláltam a gumidiszkontra?