Minden megvolt a javításhoz, kivéve az acetilén palack.

Manapság nem olcsó egy lakásfelújítás, vagy inkább úgy mondanám, hogy nem olcsó a jó szakember. Az utóbbi években iszonyatosan megdrágult a szakmunka. A barátoktól és ismerősöktől sokszor horror árakat és történeteket hallok, hogy mennyiért csináltak meg egy-egy munkát, vagy mennyiért csinálnák meg, mert sokan egyszerűen azt mondják, hogy ennyit nem tudnak fizetni egy adott felújításért.

Ezért is döntöttünk úgy mi is, hogy nem hívunk festőt a lakás kifestéséhez, hanem fogjuk magunkat, és nekilátunk mi. Láttam már milliószor, hogy hogyan csinálják, így gondoltam, hogy nem nagy dolog, ezt mi is meg tudjuk csinálni..

Így hát végül mi festettük ki a lakásunkat. Nem mondom, hogy egyszerű volt nekünk, mint amatőröknek, de legaláb egy élménnyel és tapasztalattal lettünk gazdagabbak.

Viszont mivel amatőrök vagyunk, így az egyik csövet sikerült eltörni a lakásban, amihez szerelőt kellett hívnunk. A szerelőnek hegesztenie és vágnia is kellett, amihez hozta a saját felszerelését, kivéve az acetilén palackot, amivel a hegesztő működik. Ezért rendelni kellett, és az új teli acetilén palack a gazapalackfutar.com-tól érkezett.

A gazpalackfutar.com telephelye Vácon található, és gázpalackok forgalmazásával és kiszállításával foglalkoznak. A kiszállítást Vác, illetve jobban mondva Budapest 20 km-es vonzáskörzetében vállalják. Logikus is, hogy ha valaki mondjuk Nyíregyházán lakik, akkor ésszerűbb és olcsóbb is onnan a környékről rendelni, mint az ország másik feléből.

Ha valaki ettől a vállalkozástól rendel gázpalackot, akkor a rendelés módja egy kissé különleges. Mivel ez egy kis családi vállalkozás, így ha telefonálunk, akkor nem egy ügyfélszolgálat fogadja a hívásunkat, hanem vagy el tudjuk érni a tulajdonost a megadott telefonszámon, vagy kérhetünk egy visszahívást. A honlapon találunk egy visszahívást kérő úrlapot. Ezen az űrlapon be kell írnunk a nevünket, az email címünket, a telefonszámunkat, valamint hagyhatunk egy rövid üzenetet. Ebben az üzenetben nyilván azt érdemes leírnunk, hogy mivel kapcsolatban kérjük a visszahívást, vagyis, hogy például mit szeretnénk rendelni, melyik terméket, és mekkora mennyiségben. Az én esetemben konkrétan beírtam, hogy az acetilén palackból 1 darabot szeretnék rendelni, majd nagyjából 1-2 órán belül vissza is hívtak és szerencsénkre másnap reggel már meg is kaptuk a palackot, amire szükségünk volt.

Ha valaki acetilén palackot szeretne vásárolni, akkor ezen palackok töltete 5 és 50 l között van. Rendelhetünk még akár 10, 14 vagy 40 l-es palackot is, így valóban mindenki az igényeinek legmegfelelőbbet tudja kiválasztani. A súlyuk is teljesen változó. Az 5 l-es palack súlya 0,8 kg, ami szinte semmi, viszont az 50 l-es palacké már 10 kg-ot nyom. Természetesen az áruk is teljesen változó. A legkisebb kiszerelést már 13.500 Ft-ért meg tudjuk vásárolni, vagyis pontosabban kiszállítják nekünk, míg a legdrágább, 50 l-es palack már 35.000 Ft-ba kerül.

Egyébként az oldalon szinte tényleg bármilyen palackot meg lehet találni. Az egyik legismertebb gázpalackfajta a PB gázpalack, melyet talán mindenki ismer a nyaralójából, mert ezt a fajtát szokták használni a főzéshez vagy grillezéshez. De ugyanúgy megtaláljuk a héliumot tartalmazó gázpalackot is, amelyet leginkább a lufik révén ismerünk. Biztos vagyok benne, hogy már mindenki kapott a születésnapjára héliumot tartalmazó léggömböt, sőt abban is biztos vagyok, hogy rengetegen be is lélegezték már ezt a fajta gázt, amivel könnyen el tudjuk változtatni a hangunkat. Ha pedig valakinek oxigén palackra lenne szüksége, természetesen ezt a típust is megtalálja ennél a cégnél.

Pontosan a nagy választék és a megbízhatóság miatt döntöttünk úgy, hogy mi is ettől a cégtől rendelünk. Nem is bántuk meg egyáltalán.